Uzun zamandır bir Türkçe bülten çıkartayım diye düşünüyordum.
Daha çok Selçuk Altun’un Kitap İçin köşesinden esinlenmeli bir şey olacak gibi. Selçuk Altun yaklaşık 20 yıldır Cumhuriyet Kitap ile başlayan sonra OT Dergisi ile devam eden Aylık Paylaşımlarına benzer kitap, sanat, hayat üzerine ufak ufak notlar ve paylaşımlar dusunuyorum.
Aynen onun gibi bende rakam vereceğim her maddeye. O her bin maddede bir kitap haline getiriyor. Bakalım benim ki ne hale gelecek.
Ben canım ne zaman isterse o anki durumuma bağlı olarak belki günlük belki haftalık belki de ayda 1 bu bülteni atacağım. Güzel tarafı bültenin de rakamları var, maddelerinde rakamı var. Takibi kolay.
1- Aytuğ Akdoğan’ı geç tanıdım, hatta şöyle söyleyeyim 3-4 günlük bir maceram var. Sağolsun Küçük İskender ile ilgili bir YouTube Kara Deliğine düştükten sonra onla yapılan 8 yıl önceki bir röportajda çok ilgili bir genç gözüme ilişti. Kim bu dedim?
2- Aytuğ Akdoğan’dı sonra gittim bu arkadaşımızı araştırdım 1-2 saat sonra süper bir sohbet buldum Bilal Ayanla. Onun da kim olduğunu bilmiyordum 🙂 Kesinlikle izlemeniz/dinlemeniz gerekiyor Henüz hiç bir kitabına başlamadım ama sipariş verdim.
3-Dinlemediyseniz kesinlikle Pat Metheny tavsiye ederim. İlk olarak ‘And I Love Her’ ile başlayabilirsiniz.
4- Bu aralar bir hobim olsun diye uğraşıyorum. Beni heyecanlandıracak ya da sıkı bir takipçisi haline gelebileceğim bir şey arıyorum. Biraz biraz saatlere ilgim var sanki bu hobby benim hobbyim olacak gibi ama tam emin değilim:) Bu Video Fena değil yeni baslayanlar icin, bakınız.
5- Dedim ya yeni bir hobiye başladım, ve ilginç bir parça olsun istedim bu koleksiyonumda. Görür görmez ‘hikayesine’ ve kutusuna aşık olduğum bir saat buldum. Seiko Bruce Lee. Hemen satın aldım. Hatta bu yazıyı yazarken kolumda 🙂 Acayip bir kutusu ve mesajı var. Fiyat olarak bir Omega, Rolex tabii ki ayarında değil, Benim gibi yeni başlayanlar için güzel bir koleksiyon parçası. Hikayesini öğrenmek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.
6- Geçen hafta Cuma günü (17 Kasım 2023) Gorgon City Konserine gittik. Ortam güzeldi, Gorgon City’i hiç daha önce ne dinlemiştim, ya da duymuştum.
7- Asıl benim hoşuma Gorgon City öncesi çıkan grup gitti. DRAMA- Evet onları da ilk defa dinledim ve duydum. Bir taşla iki kuş 🙂 Özellikle Solisti Via Rosa gerçek hayatta arkadaşım olsa arada evine gider bir iki şey içip muhabbet etmek isteyeceğim bir enerji verdi bana.
8- Bu aralar uyumadan Geçen ay hem de sadece ölümünden 1 hafta sonra tamamen rastlantı üzerine kitabını aldığım Louise Glück şiirleri okuyorum. Bendeki seri 1962-2012 yılları arasında yazdığı şiirleri barındıran bu kitap
9- Louise Glück Nobel Ödüllü bir Yazar. 2020 Yılında Nobel Aldığında 77 yaşındaydı. En azından ölmeden önce hakkı verilmiş darısı diğer yazarların başına. Bizden Orhan Pamuk dışında bir Nobel Edebiyat ödülü alacak yazar çıkacak mi önümüzdeki 10-50 Yıl içinde göreceğiz hep beraber bu bültenle 🙂
Aykut hocam sizi yıllardır takip eden bir genç olarak yazıyorum (Türkiye’den Almanya’ya göç etmiş)…İngilizcem çok iyi değil yazdıklarınızı paylaşımlarınızı alıntılarınızı derin anlamıyla anlayamıyorum o nedenle size bir kaç kez Türkçe paylaşımlara da biraz ağırlık verir misiniz diye yazmak istedim.bu blog çok iyi olmuş ve daha da fazla yazmanız dileğiyle 😊👏🏼
Bu arada Aytuğ Akdoğan efsanedir.
Çok teşekkür ederim yorumların için. Evet aslında Twitter’ı neredeyse sadece Türkçe olarak kullanıyorum ama, burada da Türkçe biraz daha çok hayat üzerine yazmak isteğim oluştu. Teşekkürler takip için.
“Türk Edebiyatından Nobel alacak bir yazar çıkar mı?” sorusuna Karadenizli Temel gibi yanıt vereyim: ” Şart midur?”
Bildiğiniz gibi Nobel yaşayanlara veriliyor. Gönlümüzün Nobelli edebiyatçısı, Türkçenin en büyük şairi Nazım Hikmet’tir. Ölünce alamamış derler edebiyat tarihçileri. Geçmişte İnce Memet ile Nobel edebiyat ödülüne aday gösterilse de Yaşar Kemal finalde elenmiş.
Sonuç olarak Nobel edebiyat ödülü ya da barış ödülleri günün politik iklimi ile de ilintili.
Ben Selcuk Altun’un almasini isterim ( yasayan yazarlarimizdan)